Ročno stiskanje, rezanje / stiskanje za usnjene izdelke

Ročna preklopna stiskalnica EMG 5HR je odličen model za rezanje in stiskanje vseh vrst materialov, ki se uporabljajo pri izdelavi usnjenih izdelkov.

Ta stiskalnica je odlična alternativa orodjem, kot so klešče in kladiva.

V proizvodnji usnjenih izdelkov sta rezanje in stiskanje dva pogosta postopka.
Pri izdelavi torbic se zanke uporabljajo za zapiranje torbice (za vrvico) ali za naramnico.

 

Prednosti ročne stiskalnice za usnjene izdelke

Z ročno stiskalnico je rezanje preprosto in natančno. Material: tkanina, striženje, izdelki z likalnikom, usnje, imitacija usnja itd. se razreže z enim samim gibom, čisto in brez odrezkov. Očesce je enostavno namestiti, navpično nad nosom stroja. Tudi stiskanje je brezhibno zaradi postopnega povečevanja pritiska vse do konca hoda. Na koncu hoda se uporabi večja sila, ne da bi bilo za to treba vložiti veliko dodatnega napora. 

 

S stiskalnico 5HR lahko brez težav režete tanke tkanine, kot je voal, debele izdelke za likanje, kot je flis, plastificirane materiale, kot so senčna jadra, ali plemenite materiale, kot je kravja koža.

 

Za debelejše ali trše materiale vam lahko oblikovalski oddelek podjetja EMG svetuje glede stiskalnice, ki je najprimernejša za vaše potrebe

 

Ročno preklopno stiskalnico lahko uporabite tudi za stiskanje sponk in zakovic. Preprosto uporabite ustrezno orodje, ki je z vpenjalnim vijakom pritrjeno v nosu stiskalnice.

 

presse manuelle pour la maroquinerie découpe du cuirpresse manuelle pour la maroquinerie, pose d'oeillet

 

 

Kaj je uporabnico Amandine pritegnilo k ročni stiskalnici EMG?

Po treh letih čim bolj čistega rezanja tkanin za izdelavo torbic in stiskanja očesc s kleščami in kladivom je Amandine s pomočjo modela 5HR podjetja EMG odkrila užitek pri rezanju materialov, tudi tako plemenitih, kot je usnje. 

 

 

V prvih treh letih :

  • je poškodovala več rezalnih orodij,
  • poškodovala si je roke,
  • morala je večkrat ponoviti, da je dosegla sprejemljiv rez in zmečkanje,
  • za vsako dejanje je potrebovala veliko časa. 

 

Nato je Alexandre iz oblikovalskega biroja podjetja EMG predlagal uporabo stiskalnice z vbodnikom. V ta namen je obdelal trn iz kompleta matric BOEHM tako, da se je popolnoma prilegal modelu stiskalnice 5HR, katere sila 500 kg je idealna za to uporabo pri usnjenih izdelkih.

Sposobnost ekipe EMG, da opravi teste za določitev stiskalnice, ki najbolj ustreza njenim potrebam, in jo usmeri k idealnemu izdelku za njeno dejavnost iz široke ponudbe, je Amandine močno olajšala sprejetje te nove opreme.

 

Od takrat jo je ta stiskalnica popolnoma prevzela zaradi zelo majhnih površin. V šivalnici zavzame zelo malo prostora in jo je enostavno premikati. Ta stiskalnica za usnjene izdelke je tudi zelo enostavna za uporabo in nastavljanje. Z njo lahko delate hitreje (potrebujete 2 do 3-krat manj časa) kot s stiskalnicami in kladivi. 

 

Amandine je predvsem navdušena nad kakovostjo rezanja in stiskanja. Delo je popolno in zahteva zelo malo truda na koncu udarca, kjer je potreben večji pritisk. Ponujena ji je bila celo personalizirana končna obdelava (izbira barve)! 

 

Na koncu še posebej ceni dejstvo, da lahko to stiskalnico uporabljajo vsi, tudi osebe z omejeno mobilnostjo.