R&R - Tiskarski stroji za posebne namene

Sredi razcveta industrije 4.0 želijo mala in srednje velika podjetja avtomatizirati ponavljajoča se opravila, ki jih opravljajo njihovi zaposleni. Medtem ko je bil sprva glavni cilj izboljšanje produktivnosti, se je pojavila nova prednostna naloga: zmanjšanje napornega dela za operaterje. V celotni proizvodni verigi je mogoče stroje prilagoditi tako, da so bolj ergonomični, kar zmanjšuje tveganje kostno-mišičnih obolenj. V podjetju EMG upoštevamo vaše potrebe in prilagodimo več naših stiskalnic, da vašim zaposlenim nudijo večje udobje.

Zakaj prilagajati tiskalnik?

 

Kot strokovnjaki za izdelavo ročnih, mehanskih, pnevmatskih in hidropnevmatskih stiskalnic ter označevalnih stiskalnic nas naše stranke redno prosijo za prilagoditev naših strojev, da bi zagotovili večje udobje za zaposlene, ki opravljajo ponavljajoča se ročna opravila.

 

Pri množični proizvodnji delov je drža operaterja bistvenega pomena za udobje in omejevanje kostno-mišičnih obolenj. Gre tudi za vprašanje varnosti operaterja in kakovosti opravljenih nalog.  V ta namen izvajamo različne spremembe naših standardnih modelov stiskalnic, da bi jih naredili bolj ergonomične.

 

Bolj ergonomsko delovno mesto omogoča tudi večjo natančnost in pravilnost gibov. Ti prilagojeni, natančni in redni gibi seveda vodijo k večji produktivnosti. Prilagoditev stroja delovnim mestom vaših zaposlenih tako postane "win/win" operacija.

 

 

Katere vrste strojev je mogoče prilagoditi?


V številnih industrijskih sektorjih je mogoče večino strojev mehanizirati. Za naše ročne zobate in prečne stiskalnice ter pnevmatske stiskalnice lahko izvedemo potrebne prilagoditve, da izpolnimo posebne zahteve vašega podjetja.


Glede na vaše specifikacije bomo preučili spremembe, ki jih je treba izvesti za naše stiskalnice, katerih nazivna moč se giblje od :

 

  • med 200 in 5000 kg za ročne zobate stiskalnice,
  • med 500 in 2000 kg za ročne preše s preklopnim mehanizmom,
  • med 360 in 6000 kg za pnevmatske stiskalnice.

 

 

Katere dele stroja je mogoče spremeniti?


V večini primerov ostane hrbtenica stiskalnice enaka, vendar bomo delali na obdelavi, da jo prilagodimo posebnim zahtevam določenega sektorja dejavnosti.
 

 

Zgodba o uspehu stiskalnice, prilagojene specifičnemu delu urarjev

 

 

Velika imena švicarske urarske industrije nam zaupajo že desetletja. Razvili smo vrsto mehanskih stiskalnic, prilagojenih njihovim potrebam. Natančni proizvajalci, ki nam zaupajo: Rolex, Blancpain, Bovet, Bulgari, Swatchgroup, ETA ... 


Primeri sprememb, ki jih lahko izvedemo:

 

  • Dodana je kompresijska vzmet na batnici, ki zmanjšuje mehansko zračnost ter povečuje natančnost in ponovljivost cikla.
  • Zaščita upravljavca s svetlobnimi zavesami, ki jih je mogoče samodejno dvigniti s stranskimi rešetkami, kar nastavljavcu omogoča popolnoma neoviran prostor za nastavljanje in prilagajanje orodij
  • Dodatek lesenega pladnja, prilagojenega ergonomiji delovnega mesta, z višino, ki jo določi stranka, ki omogoča postavitev stojal za dele
  • Modifikacija delovne mize z le dvema T-rezoma za vpenjanje orodja, kar olajša čiščenje delovne postaje
    vgradnja neonske osvetlitve LED z nastavljivo višino, ki zagotavlja dobro vidljivost orodja med nameščanjem dela
  • Okvir z ravnimi stranicami, v katerega so zaradi lažjega čiščenja vgrajeni vsi sestavni deli stiskalnice (električna omarica, enota za obdelavo zraka, enota za mazanje itd.)
  • Vmesnik človek-stroj z zaslonom na dotik za enostaven in nastavljiv nadzor stiskalnice.
  • V nekaterih primerih je dodana vtičnica USB za polnjenje telefona ali dodatne opreme.
  • ....

 

 

Časopis za izdelavo ur, namenjen enemu trgu, je še vedno "prilagojen" vsaki stranki, da bi izpolnil posebne zahteve.

 

Podjetje EMG lahko zaradi svojega strokovnega znanja in pripravljenosti za prilagajanje potrebam trga zagotovi rešitev, ki ustreza vašim proizvodnim zahtevam.